MyLUMU

interaktív webes applikáció és virtuális asszisztens

MI AZ A MYLUMU?

A Ludwig Múzeum 2024-ben indította el a kiállítások befogadását segítő webes applikációját, melyben egy virtuális asszisztens, Mona is helyet kapott. A kiállítóterekben az egyes műtárgyak mellett QR kóddal behívható extra tartalmak jelennek meg, valamint néhány műtárgyhoz játék is kapcsolódik! A játékban adott válaszok a kiállítótéren kívül, adatvizualizáció formájában jelennek meg, melyet kortárs képzőművészek készítenek. 

 

KI AZ A MONA?

A myLUMU-ban nemcsak a művekhez kapcsolódó extra tartalmak jellenek meg, hanem Mona, a múzeum virtuális asszisztense is jelen van, akitől szöveges chat formájában kérdezni is lehet a kiállításról. Mona emellett fel is olvassa a MyLUMU-ban található szövegeket, ezzel akadálymentesítve a kiállítást. Mona vidám, táncoló figurája instagram filterként is elérhető a Múzeum instagram oldalán. Mona figuráját Birkás Mona médiaművész készítette, és a múzeum kérésére önmagáról mintázta meg. 

 

MI EZ AZ OLDAL?

A tárlatok otthoni feldolgozásának megkönnyítésére a MyLUMU már az otthon kényelméből is elérhető. A műtárgyak mellett megjelenő információs anyagok extra tartalmakkal (videók, interjúk, átiratok) kiegészülnek ki. A műtárgyszövegek otthoni elérése fontos lehet a szülők számára, akik gyermekükkel a múzeumlátogatást követően szeretnék megbeszélni az élményt, vagy pedagógusok számára is kiváló eszköz a csoporttal való látogatás előtt és után. 

Az elérhető kiállítások listája lent található.