A művészet fontos témai közé tartozik az étel, az étkezés, a gasztronómia. Az önállósult csendéletek közkedvelt képtípusa az ételektől roskadozó asztalábrázolások. Ezzel párhuzamosan a gasztronómiában, különösen a modern gasztronómiában az ízek mellett fontos szerepet kap az ételek vizuális esztétikuma és tervezési koncepciója.
Merkl Márta művészettörténésszel és food design kutatóval (BGE, BCE, Onyx) rövid utazást teszünk a kortárs étel-ábrázolások világában, illetve a fine dining és a food design legújabb trendjeiben.
A program interaktív, a résztvevők meglepetés csemegében is részesülnek.
Programfelelős: Bence Bettina
Az eseményen csak programjeggyel lehet részt venni. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a program minimum 5 fővel indul. Maximum létszám: 15 fő.
A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.
Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.