Múzeumok Majálisa 2022

2022. május 21–22.
Mikor
2022. május 21. 10.00–2022. május 22. 22.00

26. Múzeumok Majálisa - 2022. május 21-22. (10-22 óráig)

Végre nem az online térben, hanem a megszokott és kedvelt múzeumkertben és a magyar nemzeti múzeumban!

Az Icom felhívása értelmében a Múzeumok Nemzetközi Napjának 2022. évi témája a „The Power of Museums”.

A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán az idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnénk kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek. Ebben a szellemben újítottuk meg a program teljes arculatát és a fiatalok megszólítása a célunk. A mostani design megjelenésében jelentősen eltér a korábbi években megszokott kicsi sátras megoldástól.

Egy nagy közös teret építünk a kertben, és ott kap helyet minden bemutatkozni vágyó résztvevő. A megújulás jegyében a megálmodott nagyméretű sátor belső felületeire kerülnek fel azoknak a tárgyaknak a reprodukciói, melyeket a résztvevők küldnek be a szervezőknek, és ezekhez figyelemfelkeltő, olvasmányos történeteket is várunk. Ebben a közösségi térben lehet találkozókat szervezni, itt lesz a bemutatkozó intézmények bázisa.  Közvetlenül mellette lesz a nagyszínpad – amely szombaton a szakmai nap, vasárnap pedig az egyes múzeumok bemutatkozásának ad otthont. A rendezvény ideje alatt a friss, fiatalos szemléletmódot szem előtt tartva kulturális programokra is várjuk az érdeklődőket.

A részletes program kidolgozása folyamatban van.

Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.