Szabó Eszter Ágnes és Nagy Zsófia előadásán szó lesz a gyarmatosítás és a nagy kereskedőcégek tevékenysége nyomán bekövetkezett növény-és ételmigrációról, a slow food-ról, továbbá olyan szárazságtűrő növényeket is bemutatnak, amelyek az éghajlatváltozás miatt valószínűleg fel fogják váltani a megszokott hazai élelmiszer alapanyagok egy részét.
Az előadás előtt a helyszínen Zsófia Gado Gado salátát és szószt kever, Szabó Eszter Ágnes pedig a Pomtayer-ből keletkezett Szurinami-szendvicset készíti el. Kóstolás kis adagokban, vírusbiztosan!
Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.
Kapcsolódó tartalom
Lassú élet. Radikális hétköznapok 2021. július 14. – szeptember 5.
A kiállítás célja, hogy rámutasson, milyen környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatok vezettek a jelenleg kialakult globális környezeti, gazdasági és társadalmi problémákhoz. A másik fő célkitűzésünk, hogy szélesebb platformot biztosítsunk a fenntarthatóság irányába mutató, életmód-alternatívákat felvető művészeti pozíciók számára.