intro

A kiállításról

A BŰNBAK KÉPEK napjaink multikulturális, sokvallású és technológiailag magasan fejlett társadalmának idegrendszerét, állapotát és félelmeit illusztrálják. Minden a vallási és társadalmi konfliktusokról, a fundamentalizmusról és a terrorfenyegetettségről szól. E terjedelmes panoptikum színpadát különböző kulturális és társadalmi háttérrel rendelkező fiatalok, elkendőzött nők foglalják el, kaleidoszkópszerűen geometriai formákba rendezett fenyegető, bombaszerű gázpalackok között. És persze a művészek, némán intő jelenlétükkel. A sorozat szinte minden képén felbukkanó bombahüvelyek az egymásra mutogatás kultúrájának robbanékony mechanizmusait jelképezik. Ki ma a bűnbak?

Walter Smerling
a kiállítás kurátora

KEDVEZMÉNYES JEGYVÁSÁRLÁS

Vegye meg belépőjegyét online kedvezményes áron,
most 2600 Ft helyett csak 2200 Ft!

tovább a jegyvásárláshoz

Az így megvásárolt belépőjegy nyitvatartási időben szeptember 24-ig
a múzeum mindhárom aktuális kiállítására érvényes.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Nem, az online elővételben megvásárolt jegyek most a helyszínen vásárolt jegyekhez képest olcsóbbak. Online vásárlás esetén a Gilbert & George kiállításra szóló teljes árú belépőjegyhez most 2600 Ft helyett 2200 Ft-ért juthat hozzá.
Kérjük a látogatóinkat, hogy a gördülékenyebb bejutás érdekében nyomtassák ki a jegyeket!
Nem, a jegy nem visszaváltható.
Az online jegyrendszerben lehetséges az OTP SZÉP kártya szabadidőzsebével fizetni.
A kiállítás területe akadálymentesen látogatható.
Látogatóink a környező utcákban valamint a MÜPA mélygarázsában parkolási díj fizetése ellenében parkolhatnak.
H7-e hévvel és 1-es villamossal a Közvágóhíd megállónál, 2-es és 24-es villamossal valamint a 23-as, 54-es és 55-ös busszal a Millenniumi Kulturális Központ megállónál érdemes leszállni a leggyorsabb célba jutás érdekében. Címünk: 1095 Komor Marcell utca 1.
Igen, a rakparton végigvezető kerékpárúton. Látogatóinknak kerékpártárolók, valamint az épület mellett kihelyezett MOL Bubi dokkolók is rendelkezésre állnak.
Igen, A BKK D11-es, valamint D12-es menetrend szerinti hajójáratának végállomása a Müpa – Nemzeti Színház HÉV megálló. Munkanapokon a hajójáratok érvényes BKK jeggyel, vagy bérlettel vehetők igénybe, hétvégén külön díj fizetése ellenében. - Mi sem kellemesebb a nyári melegben, mint egy dunai hajókázás!
A kiállítás keddtől vasárnapig látogatható, a zárás 20.00 órakor

A belépésre legkésőbb egy órával a zárást megelőzően van lehetőség.
A kiállítás 2017. szeptember 24-ig tekinthető meg.
Igen, lehet. A képek megosztásakor mindig használják a #gilbertandgeorge hashtaget.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREKKülön köszönet a Thaddaeus Ropac Galériának.